Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

N. Ανδρουλάκης: «Να συζητήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση»

«Πρέπει να συζητήσουμε ιδεολογικά, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προσωπικά, σε αυτή τη διαδικασία, σέβομαι όλους τους συνυποψηφίους μου, όμως έχω μια βασική προτεραιότητα. Να μεγαλώσει η παράταξή μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι στόχος του είναι ο αυτοπροσδιορισμός της παράταξης κι όχι ο ετεροκαθορισμός της από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύω ότι ένα θεσμικό κόμμα με ένα νέο πολιτικό προσωπικό, ικανό, με γνώση και υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, μπορεί να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, αλλά και να το αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός και να κάνει ένα ισχυρό νέο ξεκίνημα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε πως όλοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και πως δεν κατεβαίνει για να ανταγωνιστεί αλλά για να εκφράσει «κάτι καινούργιο, κάτι δυναμικό, κάτι που κοιτάζει στο μέλλον», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη η προεκλογική συζήτηση πρέπει να αφορά το μέλλον κι όχι το παρελθόν με επίκεντρο τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης .Όπως τόνισε «η Ελλάδα δεν είναι ούτε η Ελλάδα του 2000, ούτε του 2010, είναι η Ελλάδα που πρέπει να κοιτάξει το 2030. Αυτά τα χρήματα που θα έρθουν στην Ελλάδα, τα 70 δισ. ευρώ, να μην γίνουν ρουσφέτια ή επενδύσεις για λίγους, αλλά μια οικονομική μηχανή που θα ανασυγκροτήσει την ελληνική οικονομία».

Υπογράμμισε ότι φιλοδοξία του είναι να ανατρέψει τους συσχετισμούς υπέρ του Κινήματος Αλλαγής στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τις οποίες έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός ώστε να «ρωτάτε τους άλλους αν θα έρθουν μαζί μας».

Έντονα επικριτικός ήταν ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απέναντι στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία. Την κατηγόρησε πως βλέπει το ζήτημα επικοινωνιακά καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν αποδίδει, και δεν βλέπει «τι κάνουν οι Πορτογάλοι, με τις τοπικές καμπάνιες ενημέρωσης, βάσει των ποσοστών και των ειδικών προβλημάτων ώστε να ξεμπλοκάρουν τον φόβο των πολιτών απέναντι στα εμβόλια. Αυτά δε γίνονται στην Ελλάδα» , τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης που τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους δημόσιους λειτουργούς, γιατί όπως τόνισε «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από το πολιτικό κόστος».

Τέλος κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, «να ενημερώνει τους πολίτες ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, υπονομεύοντας ως αντιπολίτευση αυτή την εθνική προσπάθεια».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

randomness