Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΝΔ: Που θα κατέβουν οι βουλευτές Επικρατείας και οι ευρωβουλευτές

Μπορεί οι εκλογές να καθυστερούν σύμφωνα με το Μαξίμου αλλά στην Πειραιώς συμπληρώνουν σιγά σιγά το παζλ των υποψηφίων. Ήδη οι πρώτες συζητήσεις αφορούν τους βουλευτές Επικρατείας αλλά και τους ευρωβουλευτές.

Η τελευταία ανακοίνωση αφορούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο που θα είναι και επίσημα πλέον στο Νότιο Τομέα της Β Αθήνας μετακινούμενος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Οι φήμες έχουν φουντώσει για ενδεχόμενη κάθοδο του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Α’ Πειραιώς αλλά από το περιβάλλον του υπουργού Επικρατείας δεν επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον ακόμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης που διαδέχθηκε την Μαριέττα Γιαννάκου που έφυγε ξαφνικά, ως πρώτος επιλαχών στο Επικρατείας, ακούστηκε για την Ηλεία αλλά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Όσον αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος όπως μάλλον και ο Χρήστος Ταραντίλης. Και οι δυο είχαν εκλεγεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του 2019.

Ευρωψηφοδέλτιο

Ανατροπές υπάρχουν όμως και με την ευρωλίστα της ΝΔ αφού ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αποφασίσει πως έχουν συμπληρώσει δυο θητείες να μην ανανεωθεί η θητεία τους στις Βρυξέλλες.

Έτσι εκτός από τον Ευάγγελο Μειμαράκη και ίσως τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να δώσουν την μάχη στις εθνικές κάλπες.

Η Μαρία Σπυράκη κινείται ήδη στην Α’ Θεσσαλονίκης ενώ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης όλα δείχνουν πως δεν θα διεκδικήσουν μια θέση στο εθνικό κοινοβούλιο.

Αντιθέτως όλα είναι ανοικτά για την Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου αφού έχει μια μόνο θητεία στις Βρυξέλλες. Πάντως υπάρχουν πληροφορίες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής και να είναι υποψήφια στο Βόρειο Τομέα.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

randomness