Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Ο κάθε ένας από τους πληγέντες από τη μόλυνση στον Σαρωνικό έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζήμιωση»

Πληροφορίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τη μόλυνση στον Σαρωνικό έδωσε, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA NEWS, ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.
 
Ο κ. Μαριάς ενημέρωσε ότι οι αποζημιώσεις μπορούν να ληφθούν, αφενός από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, αλλά τα ποσά που καλύπτει είναι μικρά, αφετέρου από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου, το οποίο έχει ιδρυθεί γι' αυτόν τον σκοπό και διαθέτει συνολικά κονδύλια της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για την Ελλάδα διαθέτει 162 εκατομμύρια ευρώ.
 
Επίσης, τόνισε ότι «ο κάθε ένας από τους πληγέντες έχει αυτοτελές δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση» και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις των αποζημιώσεων μπορούν να κατατεθούν στην ασφαλιστική εταιρεία που έχει την ευθύνη της κάλυψης των ζημιών, αλλά και απευθείας στον διεθνή οργανισμό (ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά), ο οποίος έχει έδρα στο Λονδίνο.
 
«Εάν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους πληγέντες από την μόλυνση επιβάλλεται να ανοίξει και να λειτουργήσει το ειδικό τοπικό γραφείο, άμεσα» κατέληξε ο κ. Μαριάς.

(ΑΠΕ)