Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι επόμενες πρωτοβουλίες της Φ. Γεννηματά για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Σταθερή στο πολιτικό σχέδιό της παραμένει η Φώφη Γεννηματά. Μετά την αδιαμφισβήτητη εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες την προετοιμασία της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα, εγχείρημα με δυσκολίες, καθώς απαιτείται η γρήγορη ώσμωση όλων των εμπλεκομένων. Χωρίς βιασύνη, όμως, γιατί η ολοκλήρωση του εγχειρήματος θέλει προσοχή για να μη δημιουργηθούν εμπλοκές.

Ο στόχος της κ. Γεννηματά δεν αλλάζει και θα συνεννοηθεί με τις δυνάμεις που μέχρι τώρα έχουν εμπλακεί. Όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιθυμεί να συγκροτηθεί ένας πολιτικός φορέας που θα συμπεριλαμβάνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς. Θα είναι, όπως έχει πει, πολιτικά αυτόνομος, με δικά του όργανα λειτουργίας και δημοκρατικών αποφάσεων, με εσωτερική οργανωτική δομή, δικό του σύμβολο και πολιτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας μετά τη λήξη των μνημονίων.

Η επίτευξή του είναι σίγουρο ότι θα έχει τριβές εντάσεις και διαφωνίες. Όμως, θα ζητήσει τη σύμπραξη όλων των πλευρών σε αυτήν την πορεία, ενώ θα επιδιώξει να διαψεύσει όσους λένε ότι έχοντας κερδίσει την ηγεσία έχει ως στόχο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ.

Στο επιτελείο της είναι πεπεισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει αυτήν την προσπάθεια με κάθε επικοινωνιακό τρόπο, σημειώνοντας ότι η κ. Γεννηματά με τον συναινετικό τρόπο που έχει προχωρήσει μέχρι τώρα θα συνεχίσει και κάθε πρόταση και ιδέα θα συζητείται διεξοδικά, ώστε να υιοθετείται με τη μεγαλύτερη αποδοχή.

Η σύγκληση του συνεδρίου τοποθετείται μέχρι το Πάσχα, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ