Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι κάλπες, τα παιχνίδια των Βρυξελλών και ο Ανδρουλάκης

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη μεγάλη εξαγγελία της δραστικής μείωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, για να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Πρόκειται για μια επιθετική πολιτική κίνηση που στοχεύει στη διόρθωση μιας αδικίας, την οποία υφίστανται όλοι οι πολίτες κυρίως οι οικονομικά αδύναμοι.

Βέβαια ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στις δύο αυτές πρωτοβουλίες.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αναμένεται να ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα για τους αγρότες και άλλες μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Οι εξαγγελίες σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαμορφώνουν ένα εκλογικό κλίμα.

Γι΄ αυτό δεν αποκλείεται στις αρχές του Φθινοπώρου οι κάλπες να προκύψουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Παιχνίδια Βρυξελλών

Στην κυβέρνηση επιχειρούν να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση για να μην βραχυκυκλώσει η πρωτοβουλία για μεγάλη μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος πιθανότατα από τον Ιούνιο.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αποφασισμένοι να βάλουν πλαφόν στην τιμή χονδρικής.

Το ίδιο ακριβώς προτείνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Με το κυβερνητικό σχέδιο εναντιώνονται ισχυρά ευρωπαϊκά, οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με το χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ.

Διαφωνεί επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατά περίεργο τρόπο ζητάει να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε μείωση στις τιμές χονδρικής, γιατί θα βρει απέναντί της την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν επιθυμεί να απαξιώσει το χρηματιστήριο Ενέργειας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με το λόμπι των Βρυξελλών και ζητάει μείωση στη λιανική τιμή του ρεύματος.

Όπως αντιλαμβάνεστε το μπλέξιμο είναι μεγάλο και δεν αποκλείεται να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Άλλωστε τα λόμπι των Βρυξελλών έχουν τεχνογνωσία σε τέτοια ζητήματα.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...
randomness