Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι κανόνες λειτουργίας για υπαίθριες Aγορές και Εμποροπανηγύρεις

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις υπαίθριες αγορές, τις κυριακάτικες αγορές και τα πανηγύρια ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.
«Από σήμερα, Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α' 171), των Κυριακάτικων Αγορών, των Αγορών Ρακοσυλλεκτών και των Εμποροπανηγύρεων σε όλη την Επικράτεια». Αυτό προβλέπεται, στη νέα απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά στους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19». Σύμφωνα με την απόφαση οι κανόνες έχουν ως ακολούθως:
α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
β. Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών.
Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης ορίζεται αρμόδια για την επιβολή κυρώσεων.