Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οικονόμου – Καταφέραμε να θωρακίσουμε ως έναν βαθμό την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας

Στις εξελίξεις στο μέτωπο των φυσικών καταστροφών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με φόντο τη δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για τις ζημιές στην Εύβοια.

«Από την πρώτη στιγμή που είχαμε τις καταστροφές, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, για να προγραμματίσουμε τις ενέργειες αποκατάστασης των περιοχών και θωράκισης απέναντι σε φαινόμενα πλημμυρών. Η ταχύτητα, με την οποία κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, είναι πρωτόγνωρη» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε:

«Βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Όταν τα μεγάλα έργα για να προχωρήσουν ήθελαν δύο χρόνια, εμείς ήδη τα έχουμε ξεκινήσει και βρίσκονται πάνω από 500 άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία στους Δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και από τις πλημμύρες και εργάζονται συνεχώς. Δεν λέμε ότι μέσα σε δύο μήνες προλάβαμε να θωρακίσουμε την περιοχή για να είναι πλήρως διασφαλισμένη απέναντι στις πλημμύρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε καταφέρει, με αυτά που κάναμε, να έχουμε θωρακίσει ως έναν βαθμό την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Συνεχίζουμε για να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο τα θέματα που προκύπτουν με βάση το δάσος που κάηκε, αλλά και μια σειρά από δομικά ζητήματα που υπήρχαν έτσι κι αλλιώς εκεί και που πάντοτε δημιουργούν θέματα από τις πλημμύρες.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς καλόπιστα, παρακολουθώντας τις συγκεκριμένες δράσεις που εξελίσσονται καθημερινά στις περιοχές που έχουν γίνει φυσικές καταστροφές, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.  Αυτό αφορά και την αποζημίωση των πολιτών. Στην Εύβοια, στην Κρήτη μετά τον σεισμό, παντού, έγιναν πολύ γρήγορες κινήσεις αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών» κατέληξε.

ΠΗΓΗ:IN.GR

    

randomness