Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα - Τσίπρας: Επίθεση σε ΝΔ για σκάνδαλα και Paradise Papers

Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ για θέματα διαφθοράς αλλά και για τις αποκαλύψεις των Paradise Papers εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής» δήλωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers. Αναφερόμενος στην εικόνα της χώρας, είπε ότι «η Ελλάδα δεν είναι τοπίο στην ομίχλη. Η Ολοκλήρωση του προγράμματος και η έξοδος της χώρας από την επιτήρηση είναι πλέον ορατοί στόχοι».

Ο πρωθυπουργός έχοντας ως «σημαία» θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, επιχείρησε να εμπλέξει ανοιχτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα Paradise Papers ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί και από τη μάχη κατά τη διαφθοράς. «Είναι θλιβερό πόσο δραστήρια και μεγάλη είναι η συμμετοχή στα Paradise Papers μιας πάμπλουτης εγχώριας ελίτ. Είναι θλιβερό και εξοργιστικό και ακόμη πιο θλιβερό όταν στους καταλόγους της ντροπής φιγουράρουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε λέγοντας ότι «δεν μιλάμε για κυνικούς καπιταλιστές. Μιλάμε για πρόσωπα που εκπροσωπούν την αντίληψη εξουσίας που ξεχαρβάλωσε την Ελλάδα και οδήγησε την κοινωνία σε φτώχεια». 
Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης. «Αυτή η μάχη, θέλει και τόλμη αλλά και αρετή» τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει. «Ο λαός βλέπει μία καταιγίδα αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα. Διαβάζουν για ποσά που έχουν ξεφύγει από τη νόμιμη φορολόγηση. Στα χέρια μίας ομάδας προσώπων ή εταιρειών έχουν βρεθεί βουνά χρυσού που αντιστοιχούν σε προϋπολογισμούς κρατών».

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη αυτών των θεμάτων και όπως είπε θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και στην Ε.Ε για να αντιμετωπιστεί δραστικά η αρπαγή του πλούτου. 

Αναφορές σε υποθέσεις του παρελθόντος

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε μία σειρά από παλιές υποθέσεις οι οποίες βαραίνουν – σύμφωνα με τον ίδιο - στελέχη της ΝΔ. «Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν καιρό είπαμε στους βουλευτές της ΝΔ γιατί δεν ψηφίζετε την αυστηροποίηση της νομοθεσία για τις εξωχώριες εταιρείες. Πήραν τους βουλευτές τους και αποχωρήσαν. Τους είπαμε γιατί ανέχεστε τον κ.Παπασταύρο που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ. Μας είπαν ότι είμαστε υπερβολικοί. Τους είπαμε δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens, για όσα καταθέτει η γραμματέας Χριστοφοράκου στο δικαστήριο για τα δώρα. Μας είπαν ότι ρίχνουμε τον διάλογο στο πεζοδρόμιο», τόνισε για να προσθέσει.

«Τους είπαμε γιατί δεν τα δηλώνετε όλα ανοιχτά στο Πόθεν Έσχες. Μας είπαν ότι επεμβαίνουμε σε προσωπικά δεδομένα. Γιατί ανέχεστε και δεν απομακρύνετε τον κ.Αυγενάκη που σε επίσημη δικογραφία εμπεριέχονται συνομιλίες με κακοποιούς. Μας είπαν ότι είμαστε παρακράτος». Ελπίζω, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, να μην μας κατηγορήσουν για διεθνή συνομωσία ότι δημιουργήσαμε εμείς αυτό το κύμα αποκαλύψεων για να πλήξουμε τη ΝΔ. «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής», δήλωσε. 

Μίλησε για ακροδεξιό τυχοδιωχτικό αμόκ στη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι καλομαθημένες ελίτ που κοσμούν με τα ονόματα των μελών τους τα Paradise Papers, δεν παραδίδονται γιατί αλλιώς έμαθαν. Φαίνεται ότι τους χαλάμε το πάρτι. Φαίνεται από τις αντιδράσεις των κομμάτων που συμπορεύτηκαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια». 

Σημείωσε ακόμη, ότι η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα για την οικονομία και την πορεία του προγράμματος, προκαλεί «ένα είδους ακροδεξιού τυχοδιωχτικού αμόκ στη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη ο οποίος επένδυσε στην αποτυχία της κυβέρνησης. Ζήτησε με απίστευτη επιπολαιότητα λίγο πριν τη λήξη της πρώτης αξιολόγησης εκλογές. Παρακολουθούμε να έχει σπρώξει μία μεγάλη παράταξη σε έναν κατήφορο». 

Πρόσθεσε λέγοντας ότι η ΝΔ εξαντλεί τον ρόλο της σε μία τρομολαγνική τακτική. «Μιλάει για μία Ελλάδα χάους, ανασφάλειας, ανομίας και εγκληματικότητας. Επιχειρεί να στήσει σε αυτή την άμμο μία αντιπολιτευτική γραμμή με κραυγές συκοφαντίας και διχασμό. Εκμεταλλεύεται κάθε πραγματική τραγωδία για να στηριχθούν μικροκομματικές κωμωδίες». 

 

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR