Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΜΕ: Η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις αποτελεί μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωσης της πάλης

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει «τη σημερινή αγωνιστική-απεργιακή κινητοποίηση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, όλων των δημοσίων υπαλλήλων, που από τα Προπύλαια κατέληξαν στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος» και τονίζει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, απεργοί του δημοσίου τομέα «έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

«Το μήνυμα ήταν καθαρό και δυνατό: Ο αγώνας των παιδιών μας είναι και δικός μας, είναι δίκαιος. Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος, είναι το μέλλον. Όλοι μαζί απαιτήσαμε, εδώ και τώρα, την ενίσχυση, θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, του δημοσίου σχολείου, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και της νεολαίας» προσθέτει το ΠΑΜΕ.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, να τρομοκρατήσει τους μαθητές κι εργαζόμενους με σωματικές έρευνες, μπλόκα και συλλήψεις γύρω-γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης, έπεσε στο κενό. Στο κενό θα πέσουν κι όλα τα σχέδια και τα αντεργατικά νομοθετήματα που απεργάζεται σε βάρος των συνδικάτων και των λαϊκών αγώνων.

Η πρωτοφανής βία, η απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση που ακολούθησε απέναντι σε παιδιά 15 ετών που διαδήλωναν με το χαμόγελο στα χείλη και με τον πιο ειρηνικό τρόπο, δείχνει όχι μόνο τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, αλλά και το μίσος που έχει απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, το φόβο που την κυριεύει η οργανωμένη λαϊκή πάλη» αναφέρει το ΠΑΜΕ καταλήγοντας:

«Η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις αποτελεί μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωσης της πάλης, καθήκον στο οποίο καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 
 

    

randomness