Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πολυτεχνείο: Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με πρυτάνεις και ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα στους εορτασμούς

Σύσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ενόψει του τριήμερου εορτασμού για το Πολυτεχνείο έχει στις 10 κ μισή το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και βασικός σκοπός θα είναι να τεθούν επί τάπητος τα επιχειρησιακά μέτρα και η συνεργασία που πρέπει να αναπτυχτεί ανάμεσα σε όλους του εμπλεκόμενους ώστε να εορταστεί η μνήμη του Πολυτεχνείου χωρίς επεισόδια.

Θα συζητηθεί πότε θα πρέπει να παραδοθεί το Πολυτεχνείο για φύλαξη στην αστυνομία ενώ αυτό που θα τονιστεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία από τις προηγούμενες κι’ όλας ημέρες ώστε να αποφευχθούν σχέδια ακόμα και για ενδεχόμενη κατάληψη αιθουσών, πριν την έναρξη των εορτασμών.

Είναι η πρώτη χρονιά που φέτος θα μπορέσουν αν γίνουν εορτασμοί χωρίς τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις που είχαν γίνει πέρυσι λόγω πανδημίας ενώ τα πρόσφατα περιστατικά βίας που παρατηρήθηκαν στα πανεπιστήμια δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν ένα κλίμα, που όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ., θα δώσει έναυσμα σε κάποιες ομάδες να προκαλέσουν ένταση, ενδεχομένως και επεισόδια.

ΠΗΓΗ:CNN

    

randomness