Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πυρκαγιές σε Άνδρο και Ηλεία


Σε εξέλιξη βρισκόταν η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρθι Άνδρου. Η φωτιά, μέχρι αυτή την ώρα, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.  Για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος του νησιού έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού Καλαμάκι, που περιλαμβάνει κυρίως θερινές κατοικίες. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλίκωμο Σκιλλούντος Ηλείας.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Κόρθι της Άνδρου επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, τρία βυτιοφόρα Ο.Τ.Α. και 1 μηχάνημα έργου.
Στην περιοχή Καλλίκωμο Σκιλλούντος Ηλείας, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, μετά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Συνολικά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 αεροσκάφη.
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη 21 Ιουλίου σε Σάμο και Ικαρία προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

   

randomness