Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για εργασιακά - κατώτατο μισθό

• Φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015 κατέθεσε ο Βαρουφάκης - O Κ. Τασούλας τον επέστρεψε ως «απαράδεκτο»


Αιχμηρές ατάκες, στιγμές έντασης και κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σημάδεψαν τη σύζητηση για τα εργασιακά που έλαβε χώρα χθες το πρωί στη Βουλή.

Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης έγινε κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Κρίθηκε, μάλιστα, απαραίτητη, καθώς είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για νέες θέσεις εργασίας

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αποτελεί προτεραιότητά της κυβέρνησής του η δημιουργία «πολλών, νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας».

«Προκάλεσα τη συζήτηση γιατί πιστεύω ότι τα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο εργασίας αποτυπώνουν τη διαφορετική μας αντίληψη», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας», τόνισε.


Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 15 - Κυριακής 16 Φεβρουαρίου.

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness