Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στ. Πέτσας: Ο κωδικός 6 θα χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις παραμονή-ανήμερα Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς

«Τις ημέρες των εορτών χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, δεν πρέπει να ανοίξουμε το στενό οικογεινειακό μας κύκλο. Ας μείνουμε με τους ανθρώπους που κάνουμε παρέα αυτό το χρονικό διάστημα είτε της γειτονιάς μας είτε τα πολύ στενά συγγενικά μας πρόσωπα αυτό είναι το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι», επανέλαβε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον δημοσιόγραφο, Γιώργο Παπαδάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ειδικά για τις μετακινήσεις παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα χρησιμοποιηθει ο κωδικός 6 στο σύστημα sms 13033. Σε ερωτήση για τον αριθμό των ατόμων, που επιτρέπονται στο ταξί, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση ακολουθεί τη συμβουλή των ειδικών, που, όπως είπε, «θεωρούν ότι λόγω της κοντινής απόστασης θα πρέπει να είναι λιγότερα τα άτομα στα μέσα μεταφοράς ή στο ταξί».

Σε ό,τι αφορά, δε, την προοπτική αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε έμφαση στο σκέλος των ελέγχων και των προστίμων σημειώνοντας πως εάν τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν αυστηρότερα: «μιλάμε για πιο σκληρά μέτρα ως προς την εφαρμογή, δηλαδή σε ό,τι αφορά στους ελέγχους. Για παράδειγμα όποιος κυκλοφορεί την παραμονή των Χριστουγέννων μετά τις 10 το βράδυ θα πρέπει να ξέρει πως η Αστυνομία θα τον σταματήσει και θα τον ελέγξει. Υπάρχουν κάποιες μικρές περιπτώσεις εξαιρέσεων, δήλαδή ανθρώπων, που δουλεύουν εκείνο το βράδυ, ειδάλλως το πρόστιμο θα είναι πολύ βαρύ και αυτό θα συνιστά και έναν δείκτη της συμπεριφοράς όλων μας εν όψει της Πρωτοχρονιάς. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα. Ας εφαρμόσουμε ολοι τα μέτρα που βρίσκονται εν ισχυ για να μην χρειαστούν αυστηρότερα».

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε πως φέτος είναι προτιμότερο να μαζευτούμε σπίτι το μεσημέρι «με τη στενή οικογενειακή μας παρέα, λίγα άτομα» προσθέτοντας πως «δεν θα δούμε αλλαγή» στο ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ