Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να επιλέξει ο κόσμος ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις

«Είμαι εντυπωσιασμένος, από αυτό που είδα. Ήταν μια πολύ μεγάλη έκθεση, πολύ σημαντική, με τοπικά προϊόντα γιατί αυτό είναι το πολύ σοβαρό και με ανθρώπους που έχουν παράγει οι ίδιοι, είτε έχουν βάλει μυαλό σε αυτά τα προϊόντα. Και νομίζω πως κάπως έτσι αν το συνεχίσουμε θα βγούμε από την κρίση». Αυτές τις δηλώσεις έκανε το Σάββατο ο υποψήφιος του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, από την Καρδίτσα, έχοντας ολοκληρώσει την περιοδεία του στα δεκάδες περίπτερα της 15ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, μαζί με τον επίσης υποψήφιο Γιάννη Μανιάτη, το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και άλλα τοπικά στελέχη.    

Γιατί ξέρετε ότι τα μνημόνια, συνέχισε, έρχονται να καλύψουν μια μεγάλη αδυναμία της χώρας, να παράγει, να δημιουργήσει. Εάν αυτό το καταφέρουμε δεν θα έχουμε ανάγκη από καμία βοήθεια από κανέναν.  
   
Όσον αφορά στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει το κράτος απέναντι στις επιχειρήσεις, ή τι κάνει αυτό σήμερα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι επειδή κατά κανόνα στην πολιτική βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, έχουν μία έχθρα στην επιχειρηματικότητα. Σπανίως θα βρεις ανθρώπους που μπαίνουν στην πολιτική αφού έχουν πια ένσημα στη ζωή, σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Για αυτό, διευκρίνισε, από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική είπα πως θα πρέπει να βάλουμε και ένα όριο. Δεν μπορεί κάποιος να είναι υπουργός, εάν δεν έχει δουλέψει τουλάχιστον δέκα χρόνια. Όχι δέκα χρόνια, στη δουλειά του μπαμπά του. Εννοώ δέκα χρόνια κανονικά. Αυτή είναι η άποψή μου, για να προσθέσει:   

«Πρέπει να επιλέξει ο κόσμος σε μια επόμενη φάση της χώρας ανθρώπους, που έχουν δουλέψει που έχουν δείξει ότι έχουν τόλμη και λογική, και συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, για την επιχειρηματικότητα και κυρίως για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Μεταξύ των οποίων είναι ότι θα πρέπει να απασχολούν αυτή τη στιγμή νέους ανέργους και να αναλαμβάνει το κράτος τις εισφορές που θα έδιναν αυτοί στα ασφαλιστικά ταμεία».

Αναφερόμενος στις εκλογές υποστήριξε ότι η εκτίμησή του είναι ότι αν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όπως το περιμένει θα έχει γίνει το μεγάλο βήμα, για να καταλήξει:   

«Θα ηγηθώ ενός προοδευτικού κινήματος που έχει σκοπό να τα αλλάξει όλα στη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως έχω πει και στρατηγός να μην είμαι μπορώ και έχω αποδείξει πως μπορώ να είμαι και στρατιώτης».
 

(ΑΠΕ)


   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.