Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στενότερες σχέσεις θα έχουν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Πεκίνο, συμφώνησαν Zhang Dejiang και Δημήτρης Παπαδημούλης

Στην ενίσχυση των σχέσεων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πεκίνου συμφώνησαν ο Zhang Dejiang, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο.
 
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Xinhua, η Κίνα αποδίδει σημασία στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε ο κ. Ζανγκ. Επιπλέον, η Κίνα και η ΕΕ θα ρίξουν βάρος στην 15η επέτειο από την καθιέρωση μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και την 20η επέτειο από την ίδρυση του μηχανισμού σύσκεψης των ηγετών Κίνας-ΕΕ το 2018, σημείωσε ο Κινέζος κοινοβουλευτικός.
 
Ζήτησε από τις δύο πλευρές να συνδέσουν τις αναπτυξιακές τους στρατηγικές, να εμβαθύνουν την ανταλλαγή και τη συνεργασία τους και να πιέσουν για νέα πρόοδο στην οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων για ειρήνη, ανάπτυξη, μεταρρύθμιση και πολιτισμό. Και υποσχέθηκε ότι το κινεζικό Κοινοβούλιο θα ενισχύσει τις ανταλλαγές με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα αξιοποιήσει στο έπακρο τον τακτικό κοινοβουλευτικό μηχανισμό ανταλλαγής, με στόχο να αυξήσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη στην πολιτική.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημασία των σχέσεων ΕΕ-Κίνας, λέγοντας ότι η διμερής φιλία και συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει περισσότερο διάλογο με το Κοινοβούλιο της Κίνας για να μειώσει τις διαφορές και να ενισχύσει το αμοιβαίο όφελος και την ανάπτυξη, δήλωσε ακόμη.

(ΑΠΕ)

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.