Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 6μ.μ. του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου

Συλλαλητήριο με την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki Helexpo Forum.

   «Αποφασίσαμε να δώσουμε και φέτος αγωνιστικό "παρών", όπως και τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να κάνουμε γνωστές τις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάδας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, και σημείωσε ότι «φέτος θα είμαστε οι μόνοι που θα διαδηλώσουμε».

   Ο κ. Πάιδας είπε ότι ο συκοφαντημένος δημόσιος τομέας απέδειξε μέσα στην κρίση του κορονοϊού ότι «το ελληνικό δημόσιο και οι δημόσιοι λειτουργοί είναι ίσως οι κορυφαίοι λειτουργοί μέσα στην ελληνική κοινωνία, οι οποίοι κρατούν διαχρονικά το σύστημα λειτουργίας του ελληνικού κράτους».

   Έφερε ως παράδειγμα το δημόσιο σύστημα υγείας, λέγοντας ότι με ελάχιστα μέσα και υποστελέχωση κατάφερε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και έδειξε ότι είναι πολύ καλύτερο από διάφορα πολυδιαφημισμένα συστήματα υγείας.

   Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο με τα συνθήματα: στήριξη της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές.

   Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας με προσλήψεις και υλικοτεχνικές υποδομές. Για την Παιδεία είπε ότι δεν αρκούν οι προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί.

   Ειδικότερα για το άνοιγμα των σχολείων, την ερχόμενη Δευτέρα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), επισήμανε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα. Όπως είπε δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία μάσκες και αντισηπτικά, υπάρχει έλλειψη καθαριστριών, ενώ κάποιες αίθουσες βρίσκονται σε υπόγεια και θα έχουν 27-28 και 29 μαθητές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.