Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμφωνία αρχηγών για κοινή δράση, διαφωνίες για την επάρκεια των μέτρων

• Συνεδρίαση στην Βουλή για την έγκριση τριών ΠΝΠ με τα πρώτα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού


Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισαν οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης. «Ναι» ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25. «Παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση. «Κατά» ψήφισε το ΚΚΕ. 

Η σφοδρή κρίση που γεννά σε παγκόσμιο κοινωνικό, υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, η πανδημία του κορωνοϊού καταστέλλει αλλά, όπως καταδεικνύει η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών, δεν εξαφανίζει τις τάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης, με επίκεντρο ακριβώς τους τρόπους και τα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης και σχεδιασμού της «επόμενης ημέρας».

Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησαν σαφές ότι πρόθεση αμφοτέρων είναι στις παρούσες κρίσιμες περιστάσεις να παραμεριστούν πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, και να υπάρξει συστράτευση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις αμφοτέρων όχι μόνο αναδείχθηκαν οι διαφορές στις προσεγγίσεις αναφορικά με την επάρκεια των μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και υπήρξαν εκατέρωθεν αιχμές για επιμέρους στάσεις στελεχών των δύο πλευρών που κρίνονται ως αρνητικές.


Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 3 Απριλίου.

 

 

    

Απόψεις