Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Έβρου

Την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα, όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία, στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τις πυρκαγιές, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς κατά τη συνεδρίαση των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στοχεύοντας στον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού εν όψει της νέας χειμερινής περιόδου, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου εξέτασαν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και έθεσαν τις βασικές προτεραιότητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, στην εισήγηση του, επισήμανε τα σημεία εκείνα στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Ο καλύτερος δυνατός συντονισμός φέρει και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, υπογράμμισε ο κ. Πέτσοβιτς και συνέχισε ότι «στον Έβρο υπάρχει εμπειρία στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού. Ως περιφέρεια έχουμε δώσει έμφαση στον καθαρισμό των ρεμάτων που διαρρέουν οικισμούς, ωστόσο οι μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, κυρίως στο νότιο τμήμα του νομού, επιβάλλουν νέα ιεράρχηση, δίνοντας πλέον προτεραιότητα στις περιοχές που επλήγησαν».

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο οποίο προβλέπεται κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις κατά τις βραδινές ώρες σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε στους πολίτες να αποφεύγουν να διασχίζουν, πεζή ή με όχημα, ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Ο κ. Πέτροβιτς επισήμανε ενδεικτικά ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι δήμοι για την εκπόνηση σχεδίων εκκένωσης οικισμών, για τη φιλοξενία πληγέντων και την υποστήριξη αυτών, τη μεταφορά τυχόν αιμοκαθαιρόμενων δημοτών τους, την προμήθεια άλατος, την ετοιμότητα των μηχανημάτων τους, τον καθαρισμό αγωγών όμβριων υδάτων. Επίσης οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων και η Εγνατία οδός Α.Ε. να φροντίσει για τον έγκαιρο αποχιονισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της ενώ σε περίπτωση καταστροφών ο ΕΛΓΑ να μεριμνήσει για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις

➥ Χωρίς τον Άρη δεν θα γινόταν, χωρίς τον Ζέρβα δεν θα πετύχαινε. Αυτό είναι το μεγαλείο της εθνικής αντίστασης με κορυφαίο γεγονός την ανατίναξη της γέφυρας του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.