Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεδριάζει η Επιτροπή Αλιβιζάτου - ΔΗΣΥ: Ώρα αποφάσεων για τις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας

Στην σημερινή δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής του Νίκου Αλιβιζάτου οριστικοποιούνται, όπως όλα δείχνουν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας του νέου κεντροαριστερού φορέα, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. 

Με προτροπή του ίδιου του κ. Αλιβιζάτου, οι τεχνικοί σύμβουλοι των συμμετεχόντων προσπαθούν να βρουν κοινή συνισταμένη, η οποία θα επιτρέπει την διεξαγωγή παράλληλης διαδικτυακής ψηφοφορίας μαζί με τις παραδοσιακές κάλπες. 

Εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν, την ευθύνη για την διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας, που θα ισχύει και για τους Έλληνες του εξωτερικού, θα έχει η ίδια η Επιτροπή.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ μπορεί μεν να μην έβγαλε ειδήσεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος, αλλά επιβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαλυθεί -κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο σε περίπτωση που τα ίδια τα μέλη του το αποφασίσουν σε εσωτερική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση μετά την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα. 

Παράλληλα, τα μέλη της ΚΟΕΣ συμφώνησαν πως όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην νέα Βουλή με σταυρό στην εκλογική περιφέρεια της επιλογής τους, βάζοντας τέλος στις όποιες αξιώσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

 

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.