Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής»

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν την κριτική και τους "εν Ελλάδι φίλους του" κ. Βέμπερ, όπως αναφέρει, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βέμπερ "είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του" και τον χαρακτηρίζει "καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη". Σημειώνει ότι "αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του".
  
"Αυτούς", συνεχίζει, "που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους". "Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του", σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα είναι γνωστός "και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό", επισημαίνοντας ότι "ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015".  


Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

"Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα "Go back κυρία Μέρκελ", "Go back κύριε Βέμπερ".", απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους. Καλή φώτιση!".


(ΑΠΕ)