Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την Αγία Σοφία - Ν. Δένδιας: Σκοπός της Ελλάδας είναι να προστατεύσει την πανανθρώπινη αξία της

Ομάδα εργασίας δημιουργείται τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να καταρτίσει άμεσα συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και την προστασία του μνημείου της Αγίας Σοφίας, όπως ανακοίνωσε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, της πρέσβειρας της Ελλάδος στην UNESCO Μαρίας Διαμαντοπούλου, της προέδρου της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα και υπηρεσιακών παραγόντων.
Μετά την πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από μουσείο σε τζαμί, η οποία έχει καταδικαστεί διεθνώς, η Ελλάδα εργάζεται για να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την προστασία του μνημείου.

 

Διαβάστε περισσότερα στη εφημερίδα μας στο φύλλο της Πέμπτης 23 Iουλίου.

 

 

   

randomness