Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Θα είμαι και την επόμενη μέρα στον νέο προοδευτικό φορέα στηρίζοντας τον νέο αρχηγό»

O δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στη προοδευτική παράταξη Γιώργος Καμίνης, μίλησε σήμερα το πρωί στο στο κανάλι «Ε», δηλώνοντας ότι θα παραμείνει στον υπό ίδρυση φορέα ακόμη κι αν δεν εκλεγεί στην ηγεσία του, στηρίζοντας τον νέο αρχηγό: «Αυτό που πάει να γίνει με την Κεντροαριστερά, είναι το μεγαλύτερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας 10ετίας στη χώρα μας. Θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου.
  
Η νέα κεντροαριστερά θα είναι ρυθμιστικός παράγοντας για τη χώρα και αν το εγχείρημα πάει καλά, μπορεί τις επόμενες εκλογές να περάσει σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε πολύφερνη νύφη για να διαλέξουμε γαμπρό», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Διαπίστωσε συγκλίσεις των υποψηφίων στο πρόγραμμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παράταξη θα είναι συμπαγής και μετά τις εκλογές. Σχετικά με τη συμμετοχή ο Γιώργος Καμίνης προέβλεψε ότι θα ξεπερασει τις 100.000 προτρέποντας να πάνε «περισσότεροι να ψηφίσουν, τόσο το καλύτερο».

Επίσης, υπερασπίστηκε το έργο του ως δημάρχου Αθηναίων υπογραμμίζοντας: «Είμαι δήμαρχος στην πιο δύσκολη πόλη της Ευρώπης και κατάφερα να κρατήσω την Αθήνα όρθια». 


Σημαντικό πολιτικό εγχείρημα η δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Ως το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα, αλλά και μία ιστορική ευκαιρία για μία ιστορική παράταξη να πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, περιέγραψε τη δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς ο υποψήφιος για την προεδρία του, Γιώργος Καμίνης.  

Στη χθεσινή ομιλία του, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη, ο κ. Καμίνης τόνισε τη σημαντικότητα της ενότητας των συνυποψήφιων για την προεδρία, την επομένη των εκλογών του Νοεμβρίου. «Την επόμενη μέρα θα πρέπει πάλι να είμαστε όλοι εδώ. Όποιος και να εκλεγεί επικεφαλής θα στηριχθεί απ' όλους τους άλλους. Εγώ δεσμεύομαι απερίφραστα γιατί πήρα την απόφαση να μπω σ' αυτή την κεντρική πολιτική σκηνή και θεωρώ αυτό που πάμε να κάνουμε το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα... Πάμε να ενώσουμε την παράταξη, ουσιαστικά για να ενώσουμε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση πως αν ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς «μεγαλώσει και πάει εκεί που πρέπει να πάει το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρχει κυβερνητική αυτοδυναμία κανενός» και εφόσον αυτό συμβεί «θα είναι η ιστορική στιγμή που θα έρθει σ' εμάς η διερευνητική εντολή και θα χουμε εμείς την πρωτοβουλία. Εμείς θα πούμε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα πάμε. Θα πρέπει να είναι ένα ώριμο πρόγραμμα και με ώριμες προτάσεις, δουλεμένο που μπορεί να συγκεντρώσει τη συναίνεση του λαού και μπορεί να υποχρεώσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πια να συζητήσουν σοβαρά αυτό που πάμε να εφαρμόσουμε».  


(ΑΠΕ)

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.