Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θάνος Πλεύρης: «Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα»

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε μιλήσει για σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης – Το πρόβλημα προέκυψε λόγω των αργιών και της μεγάλης κατανάλωσης
Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Οι ελλείψεις, που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα, οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, στον «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Νωρίτερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποίησε για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης. Σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «οι ελλείψεις στη τροφοδοσία των φαρμακείων για φάρμακα πρώτης ανάγκης των ασθενών έχουν φτάσει σε απελπιστικό επίπεδο» και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ «να παρέμβουν άμεσα διότι εν καιρώ πανδημίας η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών».

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων