Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θετική η 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Θετική είναι η συνολική αποτίμηση της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν στην 4η αξιολόγηση της μεταμνημονιακής Εποπτείας, που αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων. Η αξιολόγηση δεν παρουσιάζει απόκλιση από τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, και διαβλέπει ότι παρά την αδύναμη εκκίνηση το πρώτο εξάμηνο το 2019, η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιτύχει ανάπτυξη στο 1,8% το 2019, και 2,3% το 2020, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης (1,2%).
Η Κομισιόν αναγνωρίζει βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, και αποτιμά θετικά την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, τη σημαντική μείωση των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τις διαδοχικές αναβαθμίσεις της αξιοπιστίας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά και την πρόοδο που καταγράφει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να ξεπεραστούν εμπόδια που αφορούν τις επενδύσεις στο Ελληνικό και τη Μαρίνα Αλίμου, στον Αερολιμένα της Αθήνας και στα περιφερειακά αεροδρόμια, στη ΔΕΠΑ, στα ΕΛΠΕ, και στην Εγνατία. Ικανοποίηση εκφράζεται και για τις προτάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα για την αγορά ενέργειας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 21/11.

 

   

Απόψεις

Αθλητικά

Η λέξη «ισότητα» θα ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της φανέλας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ο...
randomness