Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τουρκική navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης.  Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από χθες και έως και τις 2 Αυγούστου.
Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ, ήδη στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.


Ερντογάν : Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας χωρίς να εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός

Σε σκληρή γραμμή παραμένει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν
Αφορμή για τις νέες δηλώσεις υπήρξε ομιλία του για τα δύο χρόνια Προεδρικού Συστήματος στην χώρα
«Μέχρι σήμερα με τις πράξεις μας έχουμε αποδείξει ότι δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, την κυριαρχία και ιδιαίτερα τις φυσικές πηγές ενέργειας κανενός Παρά τις όποιες ανηθικότητες απέναντί μας, εμείς δεν βγαίνουμε από την πορεία της πίστης και της ιστορίας μας. Θα συνεχίσουμε ως μια χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της χωρίς να εποφθαλμιά τα δικαιώματα κανενός» υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος και ισχυρίστηκε ότι η η Τουρκία έλαβε όλες τις αποφάσεις της με γνώμονα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Ως ένα σπάνιο κράτος που δεν φέρει την κηλίδα της αποικιοκρατίας στο παρελθόν του, δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικά μας δικαιώματα,» τόνισε.
Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στην Αγία Σοφία «ποτέ δεν ξεχάσαμε ότι στόχος μας ήταν να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας αναπτύσσοντας τη χώρα. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης” κατέληξε