Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τράπεζα Πειραιώς: επενδύει στη νέα γενιά με το Project Future

Nέοι πτυχιούχοι από όλη την Ελλάδα μπορούν να λάβουν μέρος στον 5ο κύκλο του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς που πραγματοποιείται ψηφιακά.
Το Project Future συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και παρέχει σε νέους τις δεξιότητες που χρειάζονται στη σύγχρονη αγορά. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει σε κάθε κύκλο το πρόγραμμα, σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία.
Από τον 5ο κύκλο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη με την υποβολή αιτήσεων στο www.projectfuture.gr, το πρόγραμμα ενδυναμώνεται περαιτέρω μέσω της στρατηγικής σύμπραξης με το Coursera, την κυρίαρχη παγκοσμίως online πλατφόρμα εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα σε όσους υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Project Future, να λάβουν δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου (Columbia University, Duke University, Imperial College London, INSEAD, Johns Hopkins University, Yale University, Harvard University κλπ), με πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις.
Ο 5ος κύκλος Project Future εμπλουτίζεται, ακόμη, με την online εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning που δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Τεχνολογίας και Creative μέσα από περισσότερα από 8.500 μαθήματα από ειδικούς.
Οι συμμετέχοντες του προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση σε soft skills που θα τους προετοιμάσουν κατάλληλα για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας όπως Growth Mindset, Presentation skills, Design Thinking, Adaptability, Teamwork και Creativity.
Στόχος του προγράμματος μέσα από αυτές τις στρατηγικές συνεργασίες, είναι να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της νέας γενιάς επαγγελματιών στην Ελλάδα και να συνδέσει στην πράξη την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις.
Στους 4 κύκλους του προγράμματος που έχουν πραγματοποιηθεί, 2.041 συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future  και του ReGeneration, 691 εξ αυτών παρακολούθησαν μία εκ των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων του Project Future, ενώ 1.020 νέοι που έχουν εκπαιδευτεί από το Project Future και το ReGeneration έχουν ήδη βρει θέση στην ελληνική αγορά εργασίας, με τη διαδικασία των προσλήψεων να είναι σε εξέλιξη.
Το Project Future πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή των Google, Facebook, LinkedIn Learning, Coursera, Code.Hub, Convert Group, Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
Στον 5ο κύκλο του προγράμματος οι νέοι πτυχιούχοι έχουν την δυνατότητα να εξειδικευτούν σε καινοτόμους εκπαιδευτικούς πυλώνες: Digital Marketing Young Practitioners, Project Management with Agile Specialization, Business Intelligence & Analytics, Front-End Web Development, Java & Spring.

    

randomness