Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσίπρας στο Kontra Channel: Καμία δυνατότητα συνεννόησης – Αποτυχημένη και επικίνδυνη η κυβέρνηση, να φύγει

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την ως “απολύτως αποτυχημένη” και “επικίνδυνη” και υπογραμμίζοντας ότι “είναι ζήτημα ζωής, επιβίωσης, Δημοκρατίας” το “να φύγει”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel και στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” σημείωσε ότι αυτό που ζούμε με την πανδημία “δεν μας αξίζει” και “δεν υπάρχει δικαιολογία ότι αιφνιδιαστήκαμε, ζούμε δύο χρόνια τώρα με τον κορονοϊό”. “Το μεγάλο και το επείγον ζήτημα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση γιατί έχει αποτύχει και γιατί είναι επικίνδυνη” είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει στη συνέχεια χαρακτηριστικά ότι “το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα Δημοκρατίας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, “στους θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και από τις χειρότερες στον κόσμο…” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άφησε απροστάτευτη την κοινωνία, δεν ύψωσε ασπίδα προστασίας από την πανδημία, δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Yγείας.

“Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι όχι μόνο στον συνολικό αριθμό των νεκρών που είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτό που υπέδειξε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια” ο κ. Τσίπρας απάντησε:

“Δεν έχει πια σημασία τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, διότι είναι αναξιόπιστος… Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση που να μην ασχολείται με τίποτε άλλο παρά να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση… Δεν έχει καμία σημασία τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει τι πράττει για να προστατεύσει τους πολίτες, να ισχυροποιήσει την ασπίδα απέναντι στην πανδημία. Δεν κάνει πράγματα, ίσα ίσα είναι επιταχυντής της κρίσης… Λίγη σημασία έχει τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, αυτό που καταλαβαίνω είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία διότι άφησε απροστάτευτους τους πολίτες απέναντι σε έναν φονικό ιό και δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για το εισόδημα των εργαζόμενων, των λαϊκών τάξεων, των νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Γιατί σε συνθήκες κρίσης υγειονομικής φτιάχνει το δικό της καθεστώς, δημιουργεί συνθήκες δίωξης δημοσιογράφων της αντίθετης άποψης”.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness