Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία

Σε προσωπική αντιπαράθεση Νίκης Κεραμέως – Νίκου Φίλη εξελίχθηκαν η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια νομοσχεδίου που αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.
Ο καβγάς μεταξύ της νυν υπουργού Παιδείας με τον πρώην υπουργό Παιδείας ξεκίνησε από τη συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής τη Δευτέρα και κλιμακώθηκε την Τρίτη στην Ολομέλεια.
Τη Δευτέρα οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η κυρία Κεραμέως επικαλέστηκε καταγγελίες που είχε κάνει νωρίτερα εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, και καλώντας τον κ. Φίλη να δώσει εξηγήσεις. «Στην επιτροπή ειπώθηκε κάτι πολύ σοβαρό από τον κ. Κυραϊλίδη, που κατήγγειλε ότι ο κ. Φίλης του είχε πει ότι “επειδή δεν μπορούμε να κλείσουμε τα ιδιωτικά σχολεία, θα σας κάνουμε αχρείαστους”. Δεν είδα όμως καμία αντίδραση, Αυτή η δήλωση του, που θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρή, είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες, τόσο του κ. Φίλη, όσο και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Τετάρτης 29/7.

   

randomness