Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ζ. Ράπτη: Ανάγκη ενίσχυσης της Καλύμνου με δράσεις υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στο νησί της Καλύμνου, υπογράμμισε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο».

   Η yφυπουργός Υγείας, συναντήθηκε με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό των ιδρυμάτων, όπου εξετάστηκαν οι ανάγκες του νησιού σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Η κ. Ράπτη στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Μονάδα «Αριάδνη» του ΚΕΘΕΑ, όπου είχε συνεργασία με την υπεύθυνη κα Κ. Ρίγλη και την επιστημονική ομάδα του Κέντρου σχετικά με τις δράσεις του. Επίσης, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Σεβασμιώτατο κ.κ. Παΐσιο, με τον οποίο συζήτησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στους πολίτες και τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας για την στήριξη κυρίως όσων έχουν ανάγκη.

   Τέλος, η κα Ράπτη είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Καλύμνου, Δ. Διακομιχάλη και τον Έπαρχο Καλύμνου, Ε. Μουσελή, με τους οποίους συζήτησε τη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη έργων ψυχικής υγείας, στα σχεδιαζόμενα Περιφερειακά Προγράμματα 2021-2027.

    Σε δηλώσεις της η κ. Ράπτη ανέφερε ότι κατά την επισκεψή της στο νησί διαπίστωσε "την μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης του νησιού με δράσεις υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Ήδη ενισχύσαμε το νοσοκομείο με έναν ψυχίατρο και σχεδιάζουμε τη δημιουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας στελεχωμένη με ψυχίατρο, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

   Επίσης, σχεδιάζουμε περαιτέρω ενίσχυση του πλέγματος υπηρεσιών απεξάρτησης". 

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ