Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

"People Are Awesome": το video που δεν πρέπει να χάνεις ποτέ

Έχει γίνει παράδοση, για να μας θυμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι οι άνθρωποι, όταν θέλουν, είναι υπέροχοι. Δείτε το νέο video "People Are Awesome".

Γύρω στο 2010, ένα video με τίτλο People Are Awesome έκανε την εμφάνισή του στο YouTube και κατέκτησε τον διαδικτυακό κόσμο, συγκεντρώνοντας σε χρόνο ρεκόρ δεκάδες εκατομμύρια προβολές και ξεκινώντας μία τρέλα η οποία κρατά γερά μέχρι σήμερα. Πώς να γινόταν διαφορετικά, άλλωστε, από τη στιγμή που το video ήταν η πεμπτουσία της αισιοδοξίας; 

Πριν λίγες ημέρες, αναρτήθηκε το People Are Awesome με τις "καλύτερες στιγμές ανθρώπων για το πρώτο μισό του 2016" και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 65 εκατομμύρια προβολές σε Facebook και YouTube και έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον 1,2 εκατομμύριο φορές. Είναι η καλύτερη ένεση αδρεναλίνης, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης που μπορούσες να ζητήσεις.

Με ανεβαστική μουσική επένδυση, το πρώτο People Are Awesome (Οι Άνθρωποι Είναι Φοβεροί) ήταν μία συλλογή στιγμών οι οποίες αποδείκνυαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, με καλή διάθεση, πίστη στις ικανότητές τους, πείσμα, φαντασία και θέληση -είτε αυτό είναι μία απλή βουτιά σε πισίνα είτε μία ελεύθερη πτώση από το πιο ψηλό βουνό.

Στην πορεία η "πατρότητα" της ιδέας έχει αποτελέσει αιτία και αφορμή αντιπαραθέσεων και το video έχει "χαθεί" από το διαδίκτυο, με άλλους να θυμούνται ότι το βρετανικό συγκρότημα Hadouken! ήταν εκείνο το οποίο έφτιαξε το πρώτο People Are Awesome για να προωθήσει τη μουσική του και άλλους να λένε ότι οι Hadouken! απλά "έντυσαν" με κάποια κομμάτια τους την ιδέα άλλου.

Όπως και να 'χει, ακόμα και αν οι απαρχές της παράδοσης έχουν χαθεί κάπου σε μία ιντερνετική γωνιά, το βέβαιο είναι ότι σήμερα, το "People Are Awesome" είναι μία παγκόσμια μανία, με δικό της κανάλι στο YouTube (το username του οποίου, πάντως, θυμίζει "ύποπτα" τους Hadouken!), λογαριασμούς στα social media με εκατομμύρια fans, αλλά και μιμητές.

Και κάθε χρόνο, συγκεντρώνει τις στιγμές που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι, όταν θέλουν, είναι AWESOME, αναρτώντας σχετικά videos με τον ίδιο τίτλο, εμπνέοντας τον καθένα που τυχαίνει να τα δει, να προκαλέσει τα όριά του, να διευρύνει τους ορίζοντές του και να κυνηγήσει ανελέητα τα όνειρά του. Όποια κι αν είναι αυτά. Μικρά ή μεγάλα.

(ΠΗΓΗ PATHFINDER.GR)

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.