Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περίπου 100 μετανάστες κατευθύνονται προς την Πολωνία, σύμφωνα με το Μινσκ

Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών κινείται προς έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στα σύνορα με την Πολωνία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Στο μεταξύ οι πολωνικές αρχές επεσήμαναν ότι εμπόδισαν αργά χθες Πέμπτη δύο ομάδες μεταναστών να περάσουν στο έδαφος της χώρας από τη Λευκορωσία, όπως ανέφερε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TVN24 επικαλούμενος την τοπική αστυνομία.

Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν πως το Μινσκ ενθαρρύνει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από μέρη του κόσμου όπου μαίνονται πόλεμοι, να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορά του και να εισέλθουν στο έδαφος της ΕΕ.

Η ΕΕ έχει κατηγορήσει τη Λευκορωσία ότι διεξάγει μια «υβριδική επίθεση», ενώ η σύμμαχος του Κρεμλίνου Λευκορωσία έχει προειδοποιήσει ότι η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση.

Παγιδευμένοι μεταξύ της Λευκορωσίας και της Πολωνίας οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδιους καταυλισμούς και ζουν σε συνθήκες ψύχους.

Η συνοριοφυλακή της Πολωνίας έγραψε σήμερα στο Twitter ότι χθες Πέμπτη έγιναν 223 απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness