Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ακάρ: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις»

Η Άγκυρα είναι έτοιμη για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, έπειτα από τη συνάντησή του στην Ιταλία με τον Ιταλό ομόλογό του Λορένζο Γκερίνι.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάαδς πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο για την δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε υπέρ των μηχανισμών διαλόγου και του καθορισμού των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη ατυχημάτων και επεισοδίων» ανακοίνωσε ο Ακάρ.

Για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο πάντοτε και οπουδήποτε, είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις». 

Για την ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε ότι «εμείς έχουμε δίκαιο, επομένως είμαστε υπέρ του διαλόγου για να εξηγήσουμε όλη την υπόθεσή μας». 

Ανέφερε μάλιστα ότι είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του και πως κατά τις επαφές τους εξέτασαν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και τα θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια.

Όπως είπε, με την Ιταλία «πρέπει να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της αμυντικής βιομηχανίας. Μπορώ να πω ότι τις επόμενες μέρες θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας σε αυτο το θέμα».

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness