Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αυστρία-κορονοϊός: Το 10% των προσβληθέντων νοσηλεύεται, 200 βρίσκονται σε ΜΕΘ, 146 νεκροί

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανέρχονταν σε 10.482 σήμερα το απόγευμα, στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στην Αυστρία, από τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη, το 10% νοσηλεύεται, 200 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 146 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους και 1.436 έχουν αποθεραπευτεί.

Συνολικά, σε 55.863 ανθρώπους έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα το τεστ διάγνωσης του κορονοϊού, αριθμός που όμως υπολείπεται πολύ εκείνου τον οποίον, αναφέροντας χαρακτηριστικά "τεστ, τεστ, τεστ", είχε ανακοινώσει πριν από μία εβδομάδα ως στόχο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλαδή έως 15.000 τεστ ημερησίως.

Συνολικά 40 εργαστήρια διατίθενται σήμερα για την διενέργεια των τεστ, που θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 15.000 έως 17.000 ημερησίως, έχει αναφέρει σχετικά ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, με τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων διαγνωστικών τεστ να έχει ανέλθει σε 3.691, το περασμένο Σάββατο.

Αιτία που ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ υπολείπεται του στόχου, είναι η συνεχιζόμενη έλλειψη στην Αυστρία του υλικού που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια τους και που, αυτή την στιγμή, είναι τεράστια η ζήτησή του σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

    

Απόψεις

Αθλητικά

Επιστολή, με την οποία ζητά την άμεση επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με κανόνες αλλά και σε συνεργασία με την Πολιτεία, σε όλες τις κατηγορίες Μπάσκετ...
randomness