Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Covid-19: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλη την Ευρώπη

Τις τελευταίες ημέρες, η μία μετά την άλλη αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εκτός από την Ελλάδα, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Σλοβενία και περιοχές της Ιταλίας επέβαλαν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τον συγχρωτισμό, που θεωρούνται καθοριστικοί παράγοντες της διασποράς του ιού.

Στον ακόλουθο διαδραστικό χάρτη, που δημοσιεύει το Our World in Data με στοιχεία από το εργαλείο Oxford COVID-19 Government Response Tracker (OxCGRT), απεικονίζεται η αυστηρότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας ανά χώρα στην Ευρώπη, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Ο υπολογισμός του δείκτη αυστηρότητας βασίζεται σε εννέα δείκτες απόκρισης των κυβερνήσεων στην πανδημία: το κλείσιμο σχολείων, το κλείσιμο εργασιακών χώρων, την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων, τους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, το κλείσιμο μέσων μαζικής μεταφοράς, την απαίτηση παραμονής στο σπίτι, τις δημόσιες ενημερωτικές εκστρατείες, τους περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις και τον έλεγχο διεθνών ταξιδίων. Εάν οι πολιτικές διαφέρουν σε υποεθνικό επίπεδο, καταγράφεται το επίπεδο απόκρισης της αυστηρότερης υποπεριοχής.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

Φωτογραφίες

    

randomness