Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δοξολογία στη μνήμη των αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου τελέσθηκε στη Ρώμη, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών του Βατικανού

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας παρά την Αγία Έδρα, στον ναό του Αγίου Κλήμεντα (San Clemente) της Ρώμης, τελέσθηκε δοξολογία στην μνήμη των αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου.

Την δοξολογία στην μνήμη των δυο Ελλήνων αδελφών αγίων από την Θεσσαλονίκη -η οποία τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο- παρακολούθησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Μίροσλαβ Βαχόφσκι και οι εκπρόσωποι 26 ξένων πρεσβειών.

Στο υπόγειο του ναού, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Κυρίλλου, η πρέσβης της χώρας μας παρά την Αγία Έδρα, Κάτια Γεωργίου, κατέθεσε ανθοδέσμη με χρώματα της ελληνικής σημαίας και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης έψαλλε το Χριστός Ανέστη.

Σε σύντομη ομιλία της, τέλος, η κυρία Γεωργίου, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Με την αποστολή και την θυσία τους, οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος συνεχίζουν να μας διδάσκουν ότι η αλήθεια εν Χριστώ είναι αποτέλεσμα της διακονίας προς τον συνάνθρωπό μας, ακρογωνιαίος λίθος πραγματικής αδελφοσύνης και σεβασμού της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής.

Για τον λόγο αυτό, η αποστολή τους με στόχο τον ευαγγελισμό, σεβάστηκε την πολιτιστική ταυτότητα των Σλάβων, διότι το Ευαγγέλιο είναι πηγή σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, ως εικόνα του Θεού. Μόνον έτσι θα καταλάβουμε ότι κάθε πόλεμος είναι μόνον εμφύλιος πόλεμος και απόρριψη της ιερότητας του ανθρώπου, όπως έχει διακηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness