Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έδωσε εξετάσεις ο Σουάρες για να λάβει την ιταλική υπηκοότητα

Στο αεροδρόμιο «El Prat» της Περούτζια προσγειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/09) το ιδιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε τον Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός θα περάσει από σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις για ν΄ αποκτήσει την ιταλική υπηκοότητα.

Σε τέτοια περίπτωση η επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του στην Γιουνβέντους μοιάζει περιοσσότερο εφικτή από ποτέ, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση αυτή δείχνει να έχει... χάσει έδαφος.

Ο παίκτης και ο σύλλογος του Τορίνου, πάντως, έχουν έρθει σε κατ΄ αρχή συμφωνία και όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.

Τόσο οι «μπλαουγκράνα», όσο και ο παίκτης, αποφεύγουν να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους. Ο Κούμαν έχει ήδη αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον Σουάρες, κάτι που παραδέχθηκε και μετά το φιλικό με την Τζιρόνα: «Εδώ σεβόμαστε όλα τα συμβόλαια κι αν ο Σουάρες παραμείνει στο τέλος, τότε θα είναι μέλος της ομάδας». 

Πριν το φιλικό της Τετάρτης (16/09), Κούμαν και Σουάρες είχαν ολιγόλεπτο τετ-α-τετ. Ο Ολλανδός τεχνικός ήθελε να χρησιμοποιήσει τον παίκτη εναντίον της Τζιρόνα, αλλά ενόψει του επικείμενου ταξιδιού του στην Περούτζια, αποφασίστηκε από κοινού ότι ήταν προτιμότερο να τηρηθεί μία στάση αναμονής έως ότου ξεκαθαρίσει το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ο Σουάρες, πάντως, βρίσκεται στην Ιταλία με σκοπό ν΄ αποκτήσει την ιταλική υπηκοότητα, εφόσον τηρηθούν οι καθορισμένες προθεσμίες για την απόκτηση του διαβατηρίου του. Ο Ουρουγουανός πέρασε τόσο από προφορικές, αλλά και γραπτές εξετάσεις. Εντός της ημέρας αναμένεται να επιστρέψει στην Βαρκελώνη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ