Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε τα 91 ρούβλια για πρώτη φορά από το 2016

Η ισοτιμία του ευρώ στο Χρηματιστήριο της Μόσχας ξεπέρασε τα 91 ρούβλια (91,01) για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2016, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο των συναλλαγών το ευρώ ενισχύθηκε περισσότερο από 1,1% σε σχέση με το ρούβλι, επισημαίνει η εφημερίδα RBK. Η ισοτιμία του δολαρίου για πρώτη φορά από τις 2 Απριλίου του 2020 ξεπέρασε τα 78 ρούβλια, που σημαίνει ότι ενισχύθηκε κατά 1,5% σε σχέση με το κλείσιμο των χθεσινών συναλλαγών.

Οι αναλυτές του Interfax -ChEA εκτιμούν ότι το ρούβλι γίνεται πιο φτηνό σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, εξαιτίας της ενίσχυσης των γεωπολιτικών κινδύνων πέριξ της Ρωσίας, οι οποίοι σχετίζονται με την εμπλοκή της χώρας στην πολιτική κρίση της Λευκορωσίας και με την υπόθεση του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

Προχθές η ισοτιμία του δολαρίου είχε ξεπεράσει τα 77 ρούβλια. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η ισοτιμία του ευρώ υπερέβη τα 90 ρούβλια, Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό συνέβη τότε εξαιτίας των φόβων που υπήρχαν να διευρυνθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της δηλητηρίασης του Ναβάλνι.

 

ΠHΓΕΣ: TASS, Novaya Gazeta

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.