Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Καναδάς: Η κυβέρνηση προσφέρει έκτακτη αμοιβή στους συνταξιούχους

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τη χορήγηση ποσού έως 500 καναδικών δολαρίων (328 ευρώ) στους σχεδόν επτά εκατομμύρια συνταξιούχους Καναδούς, που επλήγησαν ιδιαίτερα από την επιδημία του κορονοϊού στον Καναδά.

Ο Καναδάς ξεπέρασε σήμερα το όριο των 5.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, και περισσότερο από το 80% αυτών των θανάτων καταγράφονται στους οίκους ευγηρίας της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

"Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους ηλικιωμένους μας και τις οικογένειές τους", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου.

"Περνούν πολύ χρόνο μόνοι, χωρισμένοι από την οικογένειά τους", χωρίς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς και συχνά αναγκάζονται να προμηθεύονται μόνοι προϊόντα που χρειάζονται. Είναι σκληρό τόσο από ηθικής όσο και από οικονομικής άποψης".

Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μία εφάπαξ έκτακτη αμοιβή 300 δολαρίων, στην οποία θα προστεθούν 200 δολάρια για τους οικονομικά ασθενέστερους.

"Σε ολόκληρη τη χώρα, τα κέντρα μακροχρόνιας περίθαλψης και οι οίκοι ευγηρίας επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, φέροντας στο φως τα κενά ενός συστήματος που πρέπει να ενισχυθεί", παραδέχτηκε ο Τριντό.

Στο Κεμπέκ, την πλέον πληγείσα επαρχία από την πανδημία, όπως και στο Οντάριο, αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες κλήθηκαν να βοηθήσουν την κατάσταση σε ορισμένα γηροκομεία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness