Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Κορονοϊός: Η Κίνα κλείνει προσωρινά το σημείο διέλευσης Σουϊχενφέ στα σύνορα της με τη Ρωσία

Η Κίνα ενημέρωσε τη Ρωσία ότι θα κλείσει προσωρινά από τις 7 Μαρτίου το σημείο διέλευσης Σουϊχενφέ -Παγκραντίστνι (που βρίσκεται στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής) ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 6 Απριλίου οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεϊλουντσιάν, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και συνορεύει με την Ρωσία, κατέγραψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Πρόκειται για άτομα που έφθασαν από την Μόσχα μέσω Βλαδιβοστόκ, τα οποία πέρασαν τα σύνορα με λεωφορείο στο διάστημα από 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου. Οι νοσήσαντες είναι Κινέζοι πολίτες ηλικία από 23 έως 61 ετών και όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο το οποίο περιθάλπει νοσήσαντες από κορονοϊό.

Χθες Κυριακή, η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας είχε μεταδώσει ότι οι αρχές της επαρχίας Χεϊλουντσιάν ( στην οποία βρίσκεται το σημείο διέλευσης Σουϊφενχέ) κατέγραψαν 13 νέα κρούσματα, που αφορούσαν άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ρωσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...