Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο κορυφαίος όμιλος ναυτιλιακών ασφαλίσεων δεν θα καλύπτει πλοία που συνδέονται με τους αγωγούς Nord Stream 2 και TurkStream

Ο μεγαλύτερος όμιλος ναυτιλιακών ασφαλίσεων στον κόσμο δεν θα ασφαλίζει πλοία που εμπλέκονται στα προγράμματα αγωγών Nord Stream 2 και TurkStream, των οποίων προΐσταται η Ρωσία, εξαιτίας της απειλής αμερικανικών κυρώσεων.

Ενώσεις που ανήκουν στον όμιλο International Group of P&I Clubs, περιλαμβανομένων των Shipowners' Club και London P&I Club ανέφεραν τη Δευτέρα σε εγκύκλιο που εξέδωσαν ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται ή με την οποία σχετίζονται τα προγράμματα κατασκευής NordStream 2 ή TurkStream».

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι τα μέλη «καλούνται να υπολογίσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους από τη σύναψη συμβολαίων με τα προγράμματα κατασκευής Nord Stream 2 ή TurkStream και να επιδείξουν τη μέγιστη επιμέλεια για να αποφύγουν έκθεση σε κυρώσεις ή σε δράσεις επιβολής».

Ο όμιλος International Group of P&I Clubs αντιπροσωπεύει τους 13 κορυφαίους ασφαλιστές πλοίων στον κόσμο και καλύπτει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου τονάζ. Όλα τα μέλη του έχουν εκδώσει παρόμοιες εγκυκλίους αναφορικά με τους Nord Stream 2 και TurkStream.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness