Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Τραμπ στη Μανίλα για τη σύνοδο κορυφής χωρών της Ασίας

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση ηγετών χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.
   
Ο Τραμπ έφθασε στις Φιλιππίνες από το Βιετνάμ, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στη διάρκεια της οποίας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το εμπόριο και είχε σύντομη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
   
Οι Φιλιππίνες είναι ο τελευταίος σταθμός μιας περιοδείας στη διάρκεια της οποίας ο Τραμπ μετέβη επίσης στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Τραμπ, η φιλιππινέζικη αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού για να εμποδίσει εκατοντάδες αντιμαερικανούς διαδηλωτές να φθάσουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα.
 
"Η Κίνα θα επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Β. Κορέας"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησε να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας σε απάντηση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
   
«Ο Κινέζος πρόεδρος Σι τόνισε ότι θα επιβάλλει ενισχυμένες κυρώσεις ενάντια (στη Βόρεια Κορέα)», ανέφερε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter από το Ανόι, στον προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία.   

Προσβεβλημένος δηλώνει ο Ντ. Τραμπ που ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον αποκάλεσε «γέρο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον προσέβαλε αποκαλώντας τον «γέρο», σημειώνοντας ότι ο ίδιος ότι δεν θα αποκαλούσε ποτέ τον Βορειοκορεάτη ηγέτη «κοντό και χοντρό».
   
«Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να με προσβάλει αποκαλώντας με "γέρο", όταν εγώ δεν θα τον χαρακτήριζα ΠΟΤΕ "κοντό και χοντρό"; Ας είναι, προσπαθώ τόσο πολύ να γίνω φίλος του - και ίσως κάποια μέρα αυτό να συμβεί!», τόνισε στο tweet του ο Τραμπ.
 
Σε μια σειρά αναρτήσεών του ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησε να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας σε απάντηση στο πυρηνικό της πρόγραμμα, τονίζοντας ότι ο Σι επιθυμεί την «αποπυρηνικοποίηση» της Πιονγκγιάνγκ.
 

(ΑΠΕ)