Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΟΗΕ και Γαλλία ζήτησαν αποδείξεις για την Σουάι Πενγκ

Ο ΟΗΕ ζήτησε σήμερα αποδείξεις ότι η Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις, Σουάι Πενγκ, η οποία εξαφανίστηκε, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας, Ζανγκ Γκάολι, είναι καλά.

 «Θα ήταν σημαντικό να έχουμε αποδείξεις για το πού βρίσκεται και αν είναι καλά. Και προτρέπουμε να διεξαχθεί μια διαφανής έρευνα για τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική κακοποίηση» ανέφερε η εκπρόσωπος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Λιζ Θρόσελ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

 Επίσης η Γαλλία εξέφρασε την ανησυχία της για την τύχη της Σουάι Πενγκ.
 «Ανησυχούμε για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της τενίστριας Σουάι Πενγκ, που έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και τους αθλητικούς κύκλους» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

 Η κατακραυγή για το πού βρίσκεται η Κινέζα σταρ του τένις κλιμακώθηκε σήμερα, καθώς η Γυναικεία Ένωση Αντισφαίρισης (WTA) δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αποσύρει τα τουρνουά της από την Κίνα, εάν δεν μείνει ικανοποιημένη με την απάντηση στον ισχυρισμό της Πενγκ για σεξουαλική κακοποίηση.

 Η πρώην νούμερο ένα στον κόσμο στο διπλό, Σουάι Πενγκ, δεν έχει εμφανιστεί είτε μιλήσει δημόσια από τότε που αποκάλυψε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αρχές Νοεμβρίου, ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκάολι, την ανάγκασε να έχουν σεξουαλική επαφή και πως στη συνέχεια είχαν μια συναινετική σχέση.

 Ούτε ο Ζανγκ Γκαολί ούτε η κινεζική κυβέρνηση έχουν σχολιάσει τον ισχυρισμό της. Η ανάρτηση της Πενγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε γρήγορα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.