Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πάρτι χωρίς... μέτρα για τους οπαδούς της Βίλεμ

Σφοδρή κριτική δέχονται οι οπαδοί της Βίλεμ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ (24/9) στην κεντρική πλατεία του Τίλμπουργκ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από γιγαντοοθόνη το παιχνίδι της ομάδας τους με τη Ρέιντζερς, στο πλαίσιο της Γ΄ προκριματικής φάσης του Europa League. Η δημόσια προβολή του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα της Βίλεμ μετά από 15 χρόνια είχε την έγκριση του δημάρχου της πόλης, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Όπως, όμως, φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, οι περίπου 1.000 φίλοι της ομάδας που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δεν τήρησαν τίποτα απολύτως: φώναζαν, τραγουδούσαν και χόρευαν, χωρίς να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο δήμαρχος του Τίλμπουργκ, Τέο Βέτερινγκ, εξήγησε ότι η άδεια δόθηκε προκειμένου να αποφευχθούν μικρότερες συγκεντρώσεις φιλάθλων σε διάφορα σημεία της πόλης, που θα ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. «Βάζοντάς τους να δουν μαζί το ματς σε μία πλατεία, θα ήταν ευκολότερο για εμάς να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες. Ήταν μία συνειδητή επιλογή. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι εδώ και 15 χρόνια και ο κόσμος ήθελε να το γιορτάσει» δήλωσε ο Βέτερινγκ στη δημόσια ραδιοφωνία της Ολλανδίας.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. «Ένα τρομερό αυτογκόλ στη μάχη μας κατά του κορονοϊού» σχολίασε στο twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος VVD, Κλάας Ντάικχοφ, ενώ ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη συγκέντρωση των οπαδών της Βίλεμ εξέδωσε και το νοσοκομείο του Τίλμπουργκ.

Το πάρτι... σχόλασε νωρίς και δεν πρόκειται να επαναληφθεί άμεσα, καθώς η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη γνώρισε τη συντριβή με 4-0 από τη Ρέιντζερς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Όσο για τις επιπτώσεις, θα τις μάθουμε προσεχώς...

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.