Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί υπέρ μιας ενιαίας Συρίας

Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας στην συνάντηση τους στο Σότσι επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να καταβάλλουν προσπάθειες για να διατηρήσει η Συρία την κυριαρχία της, την ενότητα της ως κρατική οντότητα και την εδαφική της ακεραιότητα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης με τους ομολόγους του.

«Συμφωνήσαμε στο να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε ενεργές προσπάθειες για να λύσουμε το βασικό πρόβλημα, που είναι η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα αυτή, η διασφάλιση της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής της ακεραιότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Ρ.Τ. Ερντογάν: πρέπει να υποστηριχθεί η πολιτική διαδικασία στην Συρία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε μετά το τέλος τις τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, ότι η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να στηρίξουν την ευρείας κλίμακας και ελεύθερη πολιτική διαδικασία στην Συρία.

«Θέλω να επισημάνω, ότι καταλήξαμε στην ενιαία άποψη, ότι είναι αναγκαίο να υποστηρίξουμε τη διεξαγωγή μια ευρείας κλίμακας, ελεύθερης και διαφανούς πολιτικής διαδικασίας που θα εξελιχθεί υπό την ηγεσία του συριακού λαού, κάτι που αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

 

Πηγή: ΑΠΕ