Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών έστειλε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φ. Τίμερμανς

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, έστειλε ένα "σαφές μήνυμα" για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού, με αναρτήσεις του στο Twitter, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων.
 
«Ένας πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται ενότητα, ειλικρίνεια, συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στον συμβιβασμό και το δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Τίμερμανς, προσθέτοντας το χάσταγκ "ThisIsTheEU", δηλαδή "Αυτή είναι η ΕΕ".
 
«Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε», συνεχίζει και, εξηγώντας «τι πρεσβεύει η Ένωση», επικαλείται το άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρα­τίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπε­ριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρί­σεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

 

(ΑΠΕ)