Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στα 63.000 δολάρια το Bitcoin

Στην περιοχή των 63.000 ευρώ κινείται το Bitcoin εν μέσω αναταραχής που επέφερε σφάλμα στον αλγόριθμο συναλλαγών σε δημοφιλή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης του κρυπτονομίσματος.

Το πρόβλημα εμφανίσθηκε στο ανταλλακτήριο Binance, όπου ξαφνικά η τιμή του Bitcoin φάνηκε να καταρρέει προκαλώντας ανησυχία στους συναλλασσόμενους. Τελικά ανακοινώθηκε πως πρόκειται για τεχνικό σφάλμα που διορθώθηκε. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι επενδυτές πωλούν τον χρυσό για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα ενόσω αυξάνεται ο πληθωρισμός, εγκαταλείποντας το πολύτιμο μέταλλο που παραδοσιακά θεωρείται ως μέσο διασφάλισης της αξίας των χρημάτων.

Υπάρχει μία τάση τώρα να θεωρείται το Bitcoin ως μέσο διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων, με τον πληθωρισμό να αποτελεί έναν από πολλούς καταλύτες» για αυτό.

Σύμφωνα με το Digital Belongings Examine, το οποίο έκανε έρευνα σε 1.100 εξειδικευμένους επενδυτές, η έλλειψη στενής συσχέτισης του Βitcoin με τις τιμές διαφόρων άλλων assets και η αίσθηση ότι αποτελεί δυνητικό hedge έναντι του πληθωρισμού ενίσχυσε τη φήμη του στο επενδυτικό κατεστημένο.
Πάνω από τα μισά hedge funds, που ρωτήθηκαν σε έρευνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ανέφεραν ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι βασικός παράγοντας που έστρεψαν την προσοχή τους σε ψηφιακά νομίσματα, με 8 στους 10 να δηλώνουν ότι έχουν σε μικρό ποσοστό κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους.

ΠΗΓΗ: CNN