Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο 59% η δημοφιλία της Μέρκελ, παρά την πτώση κατά 10 μονάδες

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ βλέπει τη δημοφιλία της να υποχωρεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, έξι εβδομάδες πριν από τις εκλογές, στις οποίες ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία.  
 
Δημοσκόπηση Infratest dimap δείχνει ότι το 59% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι η Μέρκελ κάνει καλή δουλειά, έναντι 60% τον περασμένο μήνα, ενώ η δημοφιλία του  υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποχωρεί κατά μία μονάδα και βρίσκεται στο 64%.

Ωστόσο, η Μέρκελ δεν έχει και πολλά να φοβάται από τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό της αντίπαλο Μάρτιν Σουλτς, το ποσοστό του οποίου υποχωρεί κατά 4 μονάδες στο 33%.   

Η Μέρκελ κατηγορείται από το SPD ότι αποφεύγει να διατυπώσει θέσεις για τα σημαντικά ζητήματα αφήνοντας όλη τη δουλειά στους υπουργούς της. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, η καγκελάριος προτίμησε να συνεχίσει τις διακοπές της από το να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής με τους επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την αντιμετώπιση του σκανδάλου εκπομπής ρύπων.

Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η στάση των πολιτικών απέναντι στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι υπερβολικά επιεικής.

«Η Μέρκελ κάνει σωστά να παραμένει μακριά από φορτισμένες συζητήσεις στην προεκλογική εκστρατεία», έγραψε ένας σχολιαστής της εφημερίδας Bild αναφερόμενος σε θέματα όπως η μετεγκατάσταση επικίνδυνων μεταναστών, η ασφάλεια, οι απάτες περί τη χορήγηση ασύλου.


(ΑΠΕ)   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.