Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θάνατος σε 14 λεπτά – Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της ζωής του Γιώργου Ζαπάντη

Τις δραματικές στιγμές πριν η αστυνομία εισβάλει στο σπίτι του Τζορτζ Ζαπάντη περιγράφει στο newsit.gr η αγαπημένη του ξαδέρφη, ο τελευταίος άνθρωπος που του μίλησε πριν πεθάνει. Ήταν ένας “ευγενικός γίγαντας” λέει και κατηγορεί την αστυνομία πως ενώ ήξερε, δεν πήγε με κάποιον ειδικό στο σπίτι του 29χρονου Ελληνοαμερικανού, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Θλίψη και πόνο σε Νέα Υόρκη και Κεφαλονιά για τον άδικο χαμό του 29χρονου “γίγαντα με τη μεγάλη καρδιά”, Γιώργου Ζαπάντη. Ο Ελληνοαμερικανός έγινε το νέο θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: αστυνομικοί άσκησαν αναίτια βία σε βάρος του, μέσα στο ίδιο του σπίτι, ύστερα από καταγγελία που δέχτηκαν από κάτοικο της περιοχής, πως δήθεν τον είδε να οπλοφορεί.

 

Η αγαπημένη του ξαδέλφη και δικηγόρος Μαρίνα Ζαπάντη, ο άνθρωπος που μίλησε για τελευταία φορά μαζί του πριν εισβάλλουν οι αστυνομικοί, μιλά στο newsit.gr και καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί γνώριζαν καλά πως ο Γιώργος Ζαπάντης αντιμετώπιζε θέματα διπολισμού καθώς είχαν πάει και παλαιότερα στο σπίτι του, στο Κουίνς στη Νέα Υόρκη και πως αν είχαν φτάσει με την συνοδεία ενός ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού, όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις στις ΗΠΑ, το κακό δεν θα είχε συμβεί.  

“Ο Γιώργος ήταν σαν μικρός μου αδελφός από τότε που έχασε τον πατέρα του όταν ήταν 2 ετών τον προστάτευα και περνούσα πολλές ώρες μαζί του. Είχε μια μεγάλη ψυχή αν για παράδειγμα έβγαζε σε μια δουλειά που πήγαινε 20 δολάρια τα ξόδευε όλα και αγόραζε καραμέλες για τα παιδιά μου ή παγωτό. Βοηθούσε πάρα πολύ την μητέρα του και την αδελφή που αντιμετωπίζει μια πραγματικά δύσκολη αρρώστια. Την έκανε μπάνιο, την άλλαζε, έκανε τα πάντα για εκείνη. Ήταν τόσο καλόψυχος, ευγενικός και ειλικρινής με τον κόσμο” αναφέρει η Μαρίνα Ζαπάντη.

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιώργου Ζαπάντη

Η σχέση της Μαρίνας και του Γιώργου ήταν τόσο δυνατή, που εκτός από την μητέρα του, εκείνη ήταν το δεύτερο και τελευταίο άτομο που μίλησε μαζί του για τελευταία φορά. Ο Γιώργος όταν είδε την αστυνομία έξω από την πόρτα του σπιτιού του, σε εκείνη τηλεφώνησε για βοήθεια. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε πριν γίνει το κακό.

“Ο Γιώργος με πήρε στις 21:45 και μου είπε “Μαρίνα η αστυνομία είναι στην πόρτα” αμέσως τον ρώτησα που είναι η αδελφή του και μου είπε πως δεν είναι στο σπίτι. Τον ρώτησα για την μητέρα του και μου είπε πως ήταν στη δουλειά, ενώ την ίδια ώρα άκουγα να του χτυπάει η αστυνομία την πόρτα.

Μου έκλεισε το τηλέφωνο και προσπάθησα να επικοινωνήσω ξανά μαζί του, ωστόσο δεν το σήκωσε. Πήρα την μητέρα μου και τον αδελφό που τους είχε καλέσει ήδη η μητέρα του Γιώργου και τους είπε για κάποιον γείτονα που είχε καλέσει την αστυνομία. Τρέξαμε γρήγορα αλλά ήταν αργά είχε έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει τον Γιώργο. Μέσα σε 13-14 λεπτά χάσαμε τόσο άδικα το παιδί”.

ΠΗΓΗ NEWSIT