Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Τηλεμαχία Τραμπ-Μπάιντεν: Κανόνες που κλείνουν μικρόφωνα και αποτρέπουν την κακοφωνία

Νέους κανόνες ώστε να αποτραπεί «η κακοφωνία που στιγμάτισε» την πρώτη τηλεμαχία Τραμπ- Μπάιντεν ανακοίνωσε η αρμόδια ανεξάρτητη επιτροπή, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Αμερικανού προέδρου, ενόψει της «ψηφιακής» αναμέτρησης του με τον Τζο Μπάιντεν, την ερχόμενη Πέμπτη.

«Πολύ άδικες» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις αλλαγές. «Είναι πολύ άδικο το ότι άλλαξαν τη θεματολογία της συζήτησης και είναι πολύ άδικο ότι θα συντονίσει μια παρουσιάστρια εντελώς προκατειλημμένη», ανέφερε σχολιάζοντας αιχμηρά και την Κρίστεν Γουέλκερ, τη ανταποκρίτρια του NBC News στον Λευκό Οίκο, η οποία χαίρει γενικού σεβασμού και θα συντονίσει την αναμέτρηση.

Με τους νέους κανόνες θα κόβεται ο ήχος στο μικρόφωνο του ενός υποψηφίου τα πρώτα δύο λεπτά της τοποθέτησης του άλλου έπειτα από κάθε ερώτηση, ενώ τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ θα έχουν δύο λεπτά για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση της συντονίστριας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο έτερος συνομιλητής δεν θα μπορεί να πάρει τον λόγο.

Αφού θα έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα δύο λεπτά, θα μπορεί να γίνει ανοικτός διάλογος για την υπόλοιπη διάρκεια κάθε δεκαπεντάλεπτης ενότητας της συζήτησης.

Στο πρώτο ντιμπέιτ, τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε 71 φορές τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, ενώ ο Μπάιντεν διέκοψε τον Τραμπ 22 φορές, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία θα έπαιρναν μέρος στο δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ  την περασμένη Πέμπτη, αλλά η επιτροπή αξίωσε η εκπομπή αυτή να γίνει ψηφιακά, καθώς  ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν τυπικά σε στάδιο ανάρρωσης από τον κορονοϊό. Η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να χαρακτηρίσει  «γελοία» την αναβολή σχολιάζοντας ότι θα «τον έκοβαν όποτε ήθελαν».

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων