Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βρετανία - Τζ. Κόρμπιν: Η ελίτ εκπροσωπείται από τους κυβερνώντες συντηρητικούς

Ο αρχηγός του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε φραστικά σήμερα εναντίον της ελίτ που εκπροσωπείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τους κυβερνώντες συντηρητικούς, τους οποίους υποστηρίζει ότι μπορεί να κερδίσει στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται πολύ στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό που παίζεται σ' αυτές τις εκλογές «είναι το κατεστημένο εναντίον των ανθρώπων», δήλωσε ο Κόρμπιν κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο Λονδίνο, μια ημέρα αφού το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί τρία χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

«Το Συντηρητικό Κόμμα είναι το κόμμα των προνομιούχων», τόνισε κατηγορώντας την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι συγκατατίθεται σε φορολογικές απαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους κόβοντας παράλληλα τις κοινωνικές δαπάνες και παραδίδοντας στη λαϊκή μήνη τους μετανάστες και τους αποδέκτες κοινωνικής αρωγής.

«Είναι κανονισμοί του παρελθόντος που διοχεύτευσαν τα πλούτη προς μια μικρή ελίτ», είπε ακόμη ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου βρετανικού κόμματος.

 

(ΑΠΕ)

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.